ADHD/ADD - Det osynliga funktionshindret

ADHD/ADD - Det osynliga funktionshindret

söndag 27 februari 2011

Big brother

Jag tillhör skaran som inte har nåt liv och ser Big Brother. Även fast jag dömde ut det innan som nåt som var passé.

Sitter och kollar just nu och vill bara nämna en deltagare som togs ut av Big brother själv. Rickard hette deltagaren och efter en vecka inlåst kan man helt uppenbart se att människan är manisk/psykotisk. Helt uppskruvad, med förstorat ego och ovetkliga idéer kring konspiration. Sådant som kan utlösas av stress och pressande händelser. Är säkert en helt sjuk miljö att leva i. Stackars flickvän som verkade skrämd av sin pojkvän plötsliga beteendeförändring.

Obehagligt känns det också att de visar så pass mycket av denna människa ikväll som uppenbarligen insjuknat. Även om de gått med på att filmas känns det, åtminstone inte för mig, ok att hänga ut så pass mycket av en människa som enligt mig inte kan stå tillsvars riktigt för sitt beteende.

Utslut

Ligger i soffan. Har städat och spritat hela huset. Det har tagit hela dagen. Och tvättmaskinen rullar och rullar. Nu ska magsjukan bort!!!! Och nu har jag gjort allt i min makt. Handspriten flödar också. Och jag går runt som en tyrann och tvingar alla sprita händerna.

Emellan det har jag fått springa upp på "pest-toan" med kräksjuk H och tömma spyhinkar. Slängde henne även i duschen i jakten på att minska på viruset. Men då barnen är upp i ansiktet på varann och sjuke H pillar sig i munnen hela tiden, så lär vi ju snart ha virus överallt ändå. Hur ska man få bort den?

Barriärvård

Nu jävlar sätts infektions-kunskaperna in ordentligt. Nu är vi less. Och nu är det större än allt annat. Jag har sanerat varenda skrymsle på toaletten. Slängt fuschdraperiet, tagit ut allt som hängt på dörren. Knäskurat golvet eftersom jag inte har nån spolon hemma. Jag har kokat det som kokas kan. Jag har torkat sen spritat alla ytor inklusie dörrar och dörrkarmat ochdelar av väggen. M tycker nog jag överdrivet, mendet tycker inte jag. Den här magsjukan har bitit sig kvar vecka efter vecka. Nu jävlar ska den bort. Den är nu till för de till synes friska. De som är sjuka får använda andra toan. Barrirvård i den mån det går med fem i familjen. Städningen fortsätter... Men först lite paus framför skidåkningen!

Det var väl själva...

Lillan vaknade 5 imorse. Efter gnäll i vår säng en timme steg jag upp med henne. Sov bra inatt utan sömnmedicin. Yeey!!em sen kunde jag lika gärna kliva upp för jag hade magsmärtor som tusan. Misstänkte magsjuka, jag har inte kräkts men behöver ju inte gå in på mer detaljer. Sen kommer största H ner. Och börjar klaga också på magen. Tyvärr blir stackarn något misstrodd då hon har en viss tendens till hypokondri. Ärvd av sin mor. Hör hon om ledgångsreumatism har hon ont i lederna osv.

Men nu har hon kräkts så ja, vi kan officiellt kungöra att magsjukan florerat EN månad i detta hus. Tack för den passningen, Universe...

Födelsedagskalas

Ikväll har min fina och bästa barndomsvän kalas för hon har fyllt 25 barre. Min kusin är där och firar. Men jag valde att stanna hemma. Det är fruktansvärt dyrt att flyga sådär i sista sekund. Och tar för lång tid att färdas på annat sätt. Men för nån vecka sen så spontanbeställde jag biljetter till Rihanna och det sker i Malmö så fina vännen ska också med. Och jag ska för första gången hälsa på henne några dagar. Det kommer bli super! Men vem vet, jag kanske hinner dit innan också. Annars hinner jag rå om henne i sommar, för hon ska jobba i Jämtland. Hon skulle ställa upp till tusen för mig. Hon frågar alltid på riktigt hur det är och säger ärligt "jag förstår inte hur det känns, men jag vill ändå att du ska berätta". Jag tror de har en toppenkväll ikväll. Eller jag vet det!!

Här blir det Big Bang Theory, har nördat igenom allt utom det sista avsnittet nu. Svullandet blev det inte så mycket av, då jag varit rtt mätt hela kvällen. Men är rätt säker på att jag tar igen det en annan kväll! Sen tror jag nog jag faktiskt kommer somna gott, även fast jag glömde sömnmedicinen. Jag känner det i kroppen. Det är en mysig känsla.

Imorgon är en ny dag!!