ADHD/ADD - Det osynliga funktionshindret

ADHD/ADD - Det osynliga funktionshindret

fredag 8 april 2011

Vilken härlig dag!

Även fast stora delar av dagen varit relativt oproduktiv, så har jag gjort mycket under de stunder jag faktiskt gjort nåt. Hämta barnen, äta mat och direkt ut i dagens sista vårsol för att leka efter M åkte på fotbollsmatch. Sen in, stora barn som leker med sin kusin och jag med en lillan som leker medan jag viker tvätt och vi diggar musik på det sedvanliga sättet. På högsta volym. Nu har barnen käkat kvällsfika framför tv:n, fått på sig pyjamasen och mamman gjort popcorn enbart för dom. Så nu ska jag krypa ner i soffan och dra in doften av mina underbara innan de knoppar in i soffan. Det får man göra på fredagar!

En uppenbarelse har skett.

Två mornar nu så har vi gjort allt i omvänd ordning. Vilken snilleblixt va... Och det har fungerat lite bättre faktiskt. Men vi har behållit morgonens första aktivitet. Att slå på hög musik och dansa järnet. Det funkar skitbra för att få upp motivationen och piggna till. Rekommenderas starkt!

Annars försöker jag även göra allt rätt långsamt. Andas och ta det lugnt, för att stressen förhoppningsvis ska rinna av mig ännu lite mer. Den sätter sig i magen då, jag känner av den. Men då drar jag ett djupt andetag. Istället för att stressa iväg och vara stressad hela tiden och tillslut bli överväldigad. Men det är svårt att göra allt sakta. Jag får fortsätta att stillsamt aktivera mig.

Vad dagen ska bjuda på återstår att se. Jag har varit ganska trött de två senaste dagarna och försöker göra de tråkiga vardagsgrejerna i hemmet, för att hinna ikapp. Men det positiva med sömnrutinen, eller jag tror det beror på det, gör att jag trots tröttheten inte lägger mig på soffan och stirrar upp i taket. Jag sitter en stund, gör något en stund, men sover inte eller vilar i den bemärkelsen. Tummen upp för det!