ADHD/ADD - Det osynliga funktionshindret

ADHD/ADD - Det osynliga funktionshindret

söndag 25 september 2011

Kom på att jag inte gjort veckans läxa. Och när jag tittar på den så känns det svårt. Jag ska fundera över vad som tryggar igång motivationen. För att kunna sätta igång med saker. Och vad jag tycker ger mig återhämtning. Och belöning. Jag går ju oftast direkt till belöning...

Varje vecka har jag också ett papper för beteendeanalys. Om något skjuts upp ska jag analysera vad som är bra och dåligt med det. Konsekvenser på lång och kort sikt.
Den övar jag mig på att bli bättre på att använda min kalender. Att komma ihåg att titta i den. Och göra en liten dagsplanering, så jag får bättre översikt över vad jag kan à tag i. Och det ska prioriteras, A B och C. Görs det inte, ska det föras över till nästa dag. Istället för att tänka på att det inte blev gjort.

Köpte även en bok för några veckor sen. Övningar har bra översikt över hur de ska göras. Svårt ofta att komma ihåg vad jag och min psykolog pratat om. Så det var en bra investering.

Veckans sista dag


Mina skruttar är tillbaka. Bra, då tog jag mig ut i den fina, krispiga höstluften. Nu myser vi i soffan. Eller en ser tv, jag surfar och två leker. Det är som allra bäst då jag får vara med dom!

Träffande text