ADHD/ADD - Det osynliga funktionshindret

ADHD/ADD - Det osynliga funktionshindret

lördag 3 mars 2012

Sökord på Google som får upp min blogg som resultat..


Sökningarna på Google som gör att människor får fram min blogg i sökresultatet. Dom orden syns i min statistik. Jag undrar vilka vissa är. Hur mår dom? Vad lever dom i för situation? Lider dom i tysthet?

En sökning idag löd: "Jag försöker hela tiden fast det inte syns". Och jag börjar tänka.. Det måste ju vara en människa med en problematik, eftersom denne tillslut sätter sig och knappar in orden i sökrutan. Jag föreställer mig en person som känner att något inte stämmer och letar ett svar. En person där inte någon ser vad som virvlar på insidan. Men som uppenbarligen faktiskt inte är lat eller ovillig att försöka. Känner det, att den försöker hela tiden . Men antagligen ändå har svårt att lita på den känslan eftersom andra just inte ser. Kampen.

En annan sökning för någon vecka sen löd: "Kan man få ADHD då man är 11 år, eller märks det innan"? Något liknande, för sökorden har försvunnit nu. Där tänkte jag, är det denna 11-åring som sökt med dom orden? Som inte heller någon ser. Eller är det en förälder som söker svar på varför deras barn kämpar, fast ändå inte når upp till vad som krävs.

Jag får ont i hjärtat då jag rullar ner i statistik-listan och ser dessa sökningar. Att någon okänd, någon annanstans sitter och mest troligt är ensam i den känslan. Jag vet hur det känns. Hur många det måste finnas som sitter och känner så. Dom här två exemplen har ju faktiskt sökt ett svar på en fundering. Dom kanske då åtminstone tagit ett steg framåt i att vägra stå svarslös. Men dom som inte ens vet själv att det dom känner inte är fel. Inte beror på att dom gör fel. Hur är det med dom?

Jag hoppas dom här personerna läser det här. Och om dom inte menade frågan som sådan, så vet jag ju att det finns andra med den frågan. Som jag hoppas läser det här.


Lita ALLTID på den känslan. Din känsla!! 

Folk ser tyvärr vad man gör. Inte så konstigt. Men du vet. Du vet att du försöker mer än vad som syns. Jag hoppas du ber om att någon lyssnar på dig. Att någon faktiskt hör det du säger och också tar din känsla på allvar. Och att du får sinnesro i att du är bra. Precis som du är. Om bara andra också kunde se det. På riktigt!