ADHD/ADD - Det osynliga funktionshindret

ADHD/ADD - Det osynliga funktionshindret

fredag 4 november 2011

Concertan

Tog den vid 6:30 imorse. Jag märkte att jag var väldigt irriterad 4 timmar efter, vid 10:30. Barnen är hemma och innan dessa 4 timmar har jag haft ett mycket bättre humör. Och tålamod. Nu känner jag mig mer lättirriterad än vanligt.

Igår var jag på ADHD-mottagningen för utvärdering av medicin och biverkningar. På humörsvängningar svarade jag att jag tyckte inte det var så mycket svängningar. Men jag tror inte jag tänkt så mycket på det. Men efter idag tror jag att det är såhär, efter att tänkt efter.. Färre svängningar, men större.. Och när medicinen går ur så är jag väldigt, väldigt trött. Ja, vi får se, kanske märks större skillnad efter vi höjer till 36 mg. Men jag har inte ens fått en läkartid och snart höjer jag tusan själv, jag tycker det har gått bra, men har ju inte så mycket effekt. Borde gå bra att höja nu tycker jag. Borde ju kunna ordnas via ett telefonsamtal tycker jag. Ska prata med psykologen på måndag. Jag hade ju inte så positiv inställning egentligen till concertan, efter att hört en del om den. Nu har jag träffat två som tycker den funkar. Jag hade velat ha ritalin. Och på morgonen skulle jag behöva en snabbverkande, eftersom jag tror att depon inte kommer funka. Tar för lång tid att verka och det är ju tidigt jag behöver effekt. Då jag ska upp med barnen. Ställa klockan på 4 och störa sömnen känns inte som ett alternativ.Men jag ska ge den en chans såklart. Jag provar, jag vet ju faktiskt inte vilken medicin jag kommer svara på.

Nej, nu sover lilla J, sex-åringen sitter uppe och ser film och mellanbarnet sitter bredvid mig och ser film. Jag ska kolla en serie med hörlurar på datorn. Ja, det får man. Kanske jag är mindre irriterad sen.