ADHD/ADD - Det osynliga funktionshindret

ADHD/ADD - Det osynliga funktionshindret

tisdag 6 mars 2012

Finns det någon med ADHD/ADD här?

Jag tror ju de flesta som läser min blogg är dom som vet vem jag är. Men jag har ju en del läsare nu och tänkte att någon borde väl för tusan ha ADHD/ADD?
Om denna någon som läser detta fått pröva sig fram med medicinerna, så skulle jag så gärna ha någon att diskutera medicin med. Jag var rätt less idag och stod på mig hos min Psykolog om medicin-byte och hon tyckte jag verkade påläst. Men jag vet som inte vad jag ska säga, jag känner bara att  jag vill byta till Ritalin. Har ju effekt av min Concerta, vilket jag märkt nu i helgen då jag struntade i att ta den. För jag blev så ledsen, då jag får en Rebound-effekt och ganska snabbt, trots att Concerta ska vara upp till 12 timmar. Ja och andra biverkningar. Kändes som att det inte kunde vara värre utan.

Nu har jag provat ett tag och höjt och mixtrat. Läkaren ville att jag skulle höja till 72 mg + 18 mg till lunch. Men då blev ju Rebound-effekten som en ännu större käftsmäll. Det var för att få snabbare effekt på morgonen, vilket jag verkligen behöver. Men jag tror inte Concerta är första-hands-alternativet för det. Hon (psykologen)tyckte då iallafall ungefär, kändes det som, att ja, men du har ju effekt då så då fungerar den. Det tyckte jag inte riktigt var samma sak. Så jag drog hela raddan med vad jag vet. Men avslutade med att jag är ju faktiskt ingen läkare, men jag tänker inte nånsin mer äta medicin utan att göra allt för att det ska bli så bra effekt som möjligt. För tidigare har jag ju fått dom, ingen har egentligen utvärderat hur den fungerat och har heller inte höjt för att se om det blev bättre effekt.

Hmm, ointressant för er som inte äter min medicin. Men ja, jag vet att alla reagera olika på medicin av olika anledningar, men skulle som sagt bara vara skönt att ha någon att klura med för att känna att jag har något att stötta mig på för min sak. Frågade också hur kunnig min läkare är på medicinering mot ADHD. För även om hon är överläkare inom psykiatrin, så krävs det ändå mycket kunskap eftersom det är en helt annan typ av behandling. Fick dock inget svar.

Vi får väl se vad som händer. Jag kan åtminstone inte sluta, oavsett hur jobbiga biverkningar jag har. För i lördags då jag inte tog den, så fick jag nog kl 11 och tog en lägre dos. Som en känsla att det inte går att leva resten av dagen, i mitt "normal"-tillstånd. I det där luddet.. Skulle få en läkartid, så jag ska väl känna mig lyckosam eftersom det brukar ta lång tid mellan gångerna. Och jag är glad att jag verkligen gjorde så mycket jag kunde för att få något gehör. Stå upp för min rätt är ju inte direkt något jag kan lägga till i min egenskaps-lista direkt.

Känns som en long-shot att någon skulle svara, men jag provar iallafall. Den som inte frågar, får heller inget svar.

Sov Gott me´ er nu!!