ADHD/ADD - Det osynliga funktionshindret

ADHD/ADD - Det osynliga funktionshindret

onsdag 23 februari 2011

Ensamhetens kväll

Det är skillnad på att vara själv och vara ensam. Jag tycker personligen om att vara själv. Har alltid haft ett stort behov av ensamhet. Men när ensamheten inte är självvald är det inte roligt. Man kan känna ensamhet också när man är bland andra. Oftast är det den värsta sortens ensamhet.

Men ikväll är jag själv. Och som jag oftast tycker, så är det skönt. Det har jag tyckt ända sen jag var liten. Det är en stund för att smälta dagen. Oavsett vad den bestått av.

Sen att jag andra kvällar raglat sömndrucket till sängen efter medicin-intag, kanske ökar kvällens njutning av att få vara uppe till efter tio. Det ordnades som av sig själv då jag snopet på apoteket stod utan recept. Även om det i sig inte var en premiär. Men eftersom jag är en nattmänniska, gråter jag inte för det.

Ikväll känns det varmt inom mig, jag hoppas det varar till imorgon. Nu ska jag återgå till mig själv!


Muffinsbak och kaoshak

Igår var en mindre rolig dag. N kräktes en gång och sen var det full fart. Förmiddagen gick ok, eftermiddagen.. Njae. Men jag bakade muffins för att göra den lite roligare. Barnen blev iallafall nöjda. Jag var mest nöjd över att jag lyckats vara vaken från morgon till sambon kom hem. Och att barnen inte färgats av min gråa dag. Att känna sig nöjd är en ytterst subjektiv känsla. Sambon kanske var mindre nöjd med det kaos han möttes av i dörröppningen. Men han städade upp utan ett knyst. Alla kanske inte kan vada över saker utan att bry sig. Men jag kan.

Busplaneten

Barnen busar medan mammor pratar om livets tråkigheter. Känslor som inte alltid delas, men som får finnas och andas ut. Jag får andas ut. Saker bara är, det känns skönt att äntligen kunna uttala det man vill utan att de förfulas.



På HM köps nya byxor till H, mamman får nöja sig med att prova hattar. Medan H är fotograf, hon är väldigt hängiven. "Nej, vänta mamma.. Den blev inte bra". Att vara med ett barn är bra, med ett barn klarar jag att hålla fokus. Då fixar jag att leverera.



Yrvädret har vaknat!

Jag måste vara drömmarnas kung.. Eller ja, drottning då. Jag drömmer konstant på nätterna känns det som. Jag vaknar som efter varje drömcykel, är nog därför jag kommer ihåg. Första rundan handlade om min vän Linda. Vi jobbar på samma jobb. Som kom hem till mig en morgon. Efter en stund började hon gråta och jag gav henne en kram. Och tänkte "hennes pojkvän har nog gjort slut, stackarn". Men så piper männskan fram "jag är rädd för att få magsjuka". Jag fick det inte riktigt att gå ihop, eftersom vi jobbar på ett jobb där patienterna skiter och spyr till höger och vänster. Men så var det ju också en dröm!

Idag fick är M hemma och vabbar. Igår när han kom hem däckade jag i soffan. Sen somnade jag om på kvällen och sov 11 timmar och vaknade kl 8. Idag måste jag hämta ut medicin, eftersom jag tog den sista imorse. Att vara förutseende, är nåt jag har svårt för att vara. Sen ska jag handla. Mjölkmonstren har slut på mjölk.

Jag sitter i soffan utan byxor. Och suger på en snus. Döttrarna leker. Jag frågar om H är muslim. Hon säger att hon inte vet vad det är. Men jag anser att min fråga var helt relevant med tanke på synen jag möttes av.