ADHD/ADD - Det osynliga funktionshindret

ADHD/ADD - Det osynliga funktionshindret

onsdag 5 oktober 2011

Förlösande


En föreläsning med Maria Andersson var mer förlösande än 9 månaders terapi. Jag grät och efteråt gick jag fram och skulle ge henne en kram men då började jag storgråta. Sen grät jag hela vägen hem! Jag är helt slut nu, men jag ska försöka skriva om föreläsningen imorgon. Alla borde lyssna några timmar på henne, det är dags att Sverige vaknar!

Äntligen sjukskrivning!

Var på uppföljningarsamtal idag tillsammans med M, utredaren och min psykolog. Hon gick återigen igenom utredningen, så fick M också höra och drog exempel hur det visas i vardagen.

Sen pratade vi om jobb. M ifrågasatte varför jag står som 100% arbetssökande, då dom sagt att jag ej kan jobba 100%. de själva ds nu också att en bedömning måste göras för att se vilken arbetsförmåga jag har. Jag berättade att jobb varit den största stressfaktorn för mig och att om jag redan hade fått ett jobb hade jag varit sjuk igen. Att jag vill jobba, men att det är mer rimligt att börja långsamt. Så det blir sjukskrivning och sen möte med försäkringskassan för arbetsträning. En sten föll från mitt bröst! Och skillnaden blir ju nu också med diagnosen att jag inte bara ska hitta en rimlig procent att jobba, utan måste hitta anpassningar inom arbetet som kam underlätta.

Nu middag, sen ska jag möta upp en tjej som också har ADD för att gå på föreläsningen av Maria Andersson om ADHD.

J:s nya dojjor!


Paket från Malmö



Fick ett paket på posten igår. Det var min fina barndomsvän som skickat det ändå från Malmö. Hon hade skickat fyra paket, det var bakgrejer. Formar som den på bilden, muffinsformar, strössel och sen ett tyngre paket. Det enda tanke som poppade upp var att det skulle vara ströbröd. men det var kak-mix. Jag skrattade, det var så roligt att hon skickat med det också. Det var som gräddan på moset. Hon är alltid så finurlig med presenter!