ADHD/ADD - Det osynliga funktionshindret

ADHD/ADD - Det osynliga funktionshindret

torsdag 17 november 2011

Ligger efter...

i bloggläsningen. Har nu suttit och kollat igenom mina vänners bloggar idag, men har inte läst inläggen på jättelänge på mina "ADHD"-länkar. Oftast står mycket som är något att sätta sig in i och det har varit fullproppat i min hjärna. Då orkar jag inte läsa dom. Jag ser de första raderna i inläggen när de rullar förbi i blogglistans uppdateringar. Men någon dag snart ska jag plöja igenom dom. Förhoppningsvis kan jag slänga ut mitt eget gigantiska inlägg snart också angående ADHD och medicinering bl.a. Men jag gick in för mycket i detaljer, så det blev svårt att fortsätta. Men snart så... Undrar i och för sig hur länge jag kommer säga så?

Nu ska jag ta det lugnt. Har agerat frisör och blev klar nyss. Så jag ska försöka varva ner så jag kan somna. Igår var jag jättetrött, men jag har något fel.. Jag gör allt för att hålla mig vaken, även fast jag borde sova. Och de dagar jag inte kan sova håller jag på bli tokig. Är väl ett invant mönster bara. Och att det är så lugnt på natten. Frågar någon mig om jag är trött kommer jag alltid svara nej, även fast jag nästan sover i soffan. Jag kollar ju ändå på tv, men jag lyssnar bara. Och vilar ögonen! Fats det gör jag ju på dagarna också. Sitter med hörlurar och kollar på serier på datorn, samtidigt som jag kollar andra saker och lyssnar på vad de säger.

God natt på er, alla 270 läsare som varit här idag. Tycker ni kunde kommentera lite mer, jag blir alltid glad om någon skrivit något litet ord. Även om det inte ens skulle vara en positiv kommentar. Hmm.. god natt var det!

En eloge till försäkringskassan


Gick in på min sida på Försäkringskassans hemsida. Jag ska få utbetalt sjukpenning imorgon. Alla papper hade kommit in den 11 november. Det tog alltså sex dagar att få ett beslut. Inte nog med det, så ska dom ha en eloge för att jag fick sjukpenning godkänd 3 veckor bakåt i tiden från att sjukintyget skrevs. Det kan tydligen vara ganska svårt. Så imorgon är jag återigen med inkomst. Så skönt att slippa oroa sig över det.

Sen har jag fått äta 36 mg sedan i tisdags, eftersom min psykolog sa att jag var tvungen att vänta på att höra vad läkaren tyckte. Eftersom jag bara hade ätit 36 mg i två dagar innan jag själv höjde, eftersom jag höll på gå bananas. Att gå så hela helgen kändes som en omöjlighet. Men nu får jag alltså höja igen, vilket gjordes idag eftersom jag tog en extra tablett till lunch. Har varit ganska befriad ändå från biverkningar, men en sak som blivit värre är huvudvärk. Igårkväll blixtrade det i skallen och jag började fundera på om jag skulle få en hjärnblödning, för det gjorde så ont. Men ska höra av mig om det blir värre. Jag håller tummarna att det inte blir det. Kan ju kännas värre av att hela min kropp är spänd som en fiolsträng också.

Så, dagen som hittills ändå varit bra, blev helt plöstligt riktigt bra eftersom jag nu kan pusta ut över att åtminstone försäkringskasse-biten löst sig. Jag skrev ju faktiskt ett dunderbra brev om varför jag ska få vara sjukskriven och det verkar som om jag fick min röst hörd. Lilla jag kan med.



Imorgon är det fredag. Ska hämta en kompis på jobbet på förmiddagen, åka och sola, hämta sushi och sen ska vi basta och bara ha roligt. Har jag nämnt att jag börjar tycka om mitt liv? En underbar känsla!